Produse CaliVita recomandate in Ulcer varicos
Organic Noni 6 linguri/zi si aplicatii locale
C 1000 Plus 3/zi
Super CO Q10 Plus 3/zi
Senior Formula 3/zi
Meal Time 3/zi
Apa ionizata Aquarion
Ulcerul varicos nu ar fi posibil fara varice, tratarea varicelor cu „indiferenta” sau netratate corespunzator duc la aparitia eczemelor varicoase, iar eczemele varicoase duc la ulcerul varicos.
Ulcerul varicos mai este cunoscut si sub denumirea de ulcer venos de gama, fiind cel mai frecvent tip de ulcer de piele, poate fi de tip dureros si nedureros, manifestandu-se in general pe maleola sau deasupra maleolei piciorului.
Ca o concluzie sumara la ceea ce s-a spus pana acum, ulcerul varicos este o complicatie grava a afectiunii principale numita boala varicoasa (dilatatii ale venelor superficiale ale membrelor inferioare).
Boala varicoasa se datoreaza degenerarii tesutului conjuctiv din zona membrelor inferioare (varice hidrostatice) si la nivelul venelorhemoroidale (hemoroizi interni si externi) avand diferite cauze si factori favorizanti precum:
- Factori genetici – alterarea tesutului conjuctiv prezent in peretele venelor
- Factori antropologici – mersul biped si ortostatismul prelungit
- Factori endocrini – dereglari endocrine, ovariene, tiroidiene, suprarenaliene
- Stari fiziologice – sarcina
- Factori patologici – obezitate, boli cronice pulmonare prin tuse frecventa, infectie pe traectul venelor superficiale si profunde cu repercursiuni asupra peretelui vascular.
ATENTIE! – Ulcerul varicos netratat la timp, se poate extinde ajungandu-se in cazuri grave pana la invaliditate.
Statisticele medicale arata ca 1din 50 de persoane o data in viata face ulcer varicos, 80% dintre ulcere sunt de natura venoasa, iar 10% dintre persoane avand varsta de peste 70 de ani sufera de ulcer varicos, arterial, mixt, diabetic.
Sfat
In profilaxia si tratamentul ulcerului varicos regimul alimentar are un rol determinant in stoparea degenerarii tesuturilor afectate, recomandandu-se o detoxifiere a intregului organism, si evitarea alimentelor de origine animala precum carnea de porc, rata, gasca, grasimilor animale, mezeluri, carnati, afumaturile, conservele, sosurile, condimentele, consumul a 1-2l de apa alcalina, dar si a Produselor CaliVita specifice.
Organic Noni 6 linguri/zi si aplicatii locale
C 1000 Plus 3/zi
Super CO Q10 Plus 3/zi
Senior Formula 3/zi
Meal Time 3/zi
Apa ionizata Aquarion