Atunci cand vorbim de multivitamine trebuie sa administram produsul corespunzator fiecarei grupei sanguina. De ce? Pentru ca fiecare grupa sanguina are un punct vulnerabil. Produsele Vital A, B, O, AB incearca sa elimine aceste dificiente. Grupa sanguină este cheia întregului sistem imunitar al organismului.
Grupa sanguina O – sunt mancatorii de carne si de aceea au de obicei deficienta de vitamina C, potasiu si iod. Predispozitie la alergii, astm, tulburari de coagulare a sangelui, afectiuni ale tiroidei si ulcer gastric.
Pe langa vitaminele de baza mai contin si substante active care ajuta in profilaxia acestor afectiuni.
Tulburările de coagulare a sângelui sunt determinate de faptul că sângele este mai fluid, motiv pentru care aceste persoane sunt predispuse la probleme hemoragice şi de aceea să fim atenţi la adiministraea vit A şi E. Niciodată să nu fie depăşită 400 UI de vit E, minimum 1 capsulă pe zi. Dacă este vorba de o intervenţie chirugicală, cu 2 săptămâni inainte să nu-i daţi vit E.
Puteţi să-i daţi 3 tablete de Green Care, pentru că conţine vit K în cantităţi mari. Să nu faca intervenţia chirugicală niciodată pe lună plină, pentru că sunt mult mai posibile apariţia complicaţiilor hemoragice. Ei vor avea cantităţi mai crescute de reziduri provenite din prelucrarea proteinelor, motiv pentru care la vârste precoce de 40-50 de ani vor avea probleme articulare, acidoză, hiperglicemie. Toate aceste sunt datorate din cauza consumului crescut de proteine, în urma căruia rezultă reziduri care abundă şi care se pot depun în zonele respective. Consumul crescut de carne va produce acidoză sistemică dar în acelaşi timp şi acidoză locală la nivelul articulaţiilor, acest ph crescut, adică starea acidă fură calciul din oase. Spre deosebire de vit. E, va trebui să adminstrăm la această grupa sanguină O de la vârste chiar precoce suplimente alimentare cu conţinut de calciu, magneziu vit D.
Un alt punct slab al grupei sanguine O este apariţia ulcerului duodenal şi gastric în mod mai frecvent asta datorită secreţiei crescute de acidul clorhidric, deoarece persoanele cu grupa sanguină O au 1 milard de celule parietale în plus faţă de celălalte grupe sanguine şi aceasta este confimată şi din punct de vedere ştiinţific. Această grupă sanguină nu are voie să consume cantităţi mari de substanţe bogate în carbohidraţi deoarece aceste provoacă creşterea acidului clohidiric. Trebuie să consume carbohidraţi din grupul amidonului şi nu din grupul zahărului. Se recomanda 3×1 dupa mese.
Grupa sanguina A este a vegetarienilor, nu sunt capabili sa extraga din carne substantele nutritive de baza si din aceasta cauza au carente in substante antioxidante, fier si enzime. Este predispusa la perturbari ale metabolismului lipidic, aterescleroza, afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale sangelui si cancer.
Vital A ajuta la profilaxia tuturor acestor disfunctii. Această grupă sanguină are un sistem digestiv sensibil datorită secreţiei scăzute de acid colhidric, tocmai invers grupei sanguine O, pentru că are un milard de celule paritale mai puţin la nivelul mucoasei gastrice decât grupa sanguină O, urmările acestei situaţii vor fi gastrite mai frecvente, ulcer gastric şi refluxuri gastro-esofagiene. Grupa sanguină A este caracterizată de un nivel crescut de colesterol LDL şi al colesterolului total, lucru care însă nu se întâmplă în condiţiile în care alimentaţia este corectă. Această grupă sanguină este mai predispusă la stresul oxidativ decât alte grupe sanguine. Aceste grupe sunt mai predispuse la probleme de coagulare a sângelui, motiv pentru care sunt mai predispuşi la tromboză. aceasta este o predispoziţie.
Dacă aveţi un copil care face frecvent infecţii ale căiilor respiratorii şi infecţii otite medii ar trebui să opriţi consumul de lactate, pentru că această grupă sanguină A nu are enzime suficiente, enzime digestive pentru digestia cazeinei, de aceea aceste persoane produc cantităţi mari de mucos, acesta obstrucţionează conductele limfatice, se produce aglutinare în curentul sanguin, motiv pentru care sistemul limfatic va fi ineficient, sistemul lor imunitar vulnerabil va fi deschis pentru infecţiile bacteriene nu şi pentru cele virale.
Un punct slab al grupei sanguine A este şi sistemul cardiovascular, unde pot să apară afecţiunile specifice, aterscleroza, infarctul miocardic, accidentul vascular, procesele trombotice unde poate să apără la nivelul arterelor periferice, pentru că spre deosebire de grupa sanguină O, grupa sanguină A are capacitatea de coagulare de 2 ori mai mare şi un exces de fibronogen şi se poate vedea la examenul cu microscopul în câmp întunecat că acel fibonogen se strînge foarte repede după mâncare în mod special al grupa sanguină A.
Persoanele cu grupa sanguină A sunt de asemenea predispuse la anemie datorită unor deficienţe nutriţionale în mod special Vit B12, acid folic şi fier. Toate aceste se datorează secreţie scăzute de acid colhidric şi datorită unei cantităţi mici de factori intriseci care se secretă al nivelul celulelor paritale a membranei mucoase gastrice.
Grupa sanguina B – Daca vor consuma carne de pui, rosii si porumb va introduce in organism acele lectine care vor crea anumite transformari si de aceea nu trebuie sa consume aceste alimente. Grupa sanguina B este predispusa la infectii virale, diabet, boli autoimune si disfunctii ale sistemului nervos central. În general grupa sanguină B are un sistem nervos central foarte sensibil şi fragil, motiv pentru care foarte frecvent poate să apără sindromul de oboseală cronică. La aceste persoane poate să apără diabetul zaharat, de această dată de tip II, nu insulinodependent ci datorită rezistenţei pereferice la insulină, aşa zisele boli autoimune, de cele mai multe ori datorită consumul unor alimente nefavorabile care conţin lectine, sau şi ca o consecinţă a unei sensibilităţi excesive faţă de un anumit tip de infecţii virale, cu viruşi numiţi de infecţii virale cu viruşi numiţi agenţi virali cu acţiune slabă care să poate să apără scleroză multiplă sau scleroză miotrofică bilaterală şi altele. Aceste afecţiuni autoimune de obicei includ aceste afecţiuni cum ar fi scleroza multiplă şi artrită reumatoidă.
Microorganismele întâlnite la grupa sanguină. B, Entamoeba huytolica, Fasciola hepatică, Fasciolis buskii, Clamidya trachomatis, viruşi. Ordinea în care sunt scrise nu este întâmplătoare.
Grupa sanguină B are o problemă legată de monoxidul de azot, ceea ce creează o problemă la nivelul menţinerii tenisunii arteriale, ce provoacă tensiunea arterială crescută. Şi această grupă sanguină prezintă intoleranţă faţă de carbohidraţi, în mod special în ceea ce priveşte tipul II diabet zaharat şi prezintă un nivel crescut al cortizolului. Conform slăbiciunilor grupa sanguină. B este o grupă bună, poate să consume orice, sunt mici excepţii sunt singuri care pot să consume şi lapte, dar există şi un dar, nu lapte de vacă, ci lapte de oaie, capră şi de iapă, nu lapte proaspăt şi sub formă de iaurt.
Cel mai recomandat este să se consume laptele de iapă fermantat. Laptele de iapă este cel mai apropiat de laptele uman, motiv pentru popoarele din Caucaz trăiesc foaret mult şi sănătoşi.
Ce nu poate să consume grupa sanguină B este carnea de pui, niciodată sub nici o formă. Se poate înlocui cu carnea de curcan, orice alt tip ce carne poate fi consumat, chiar şi vânatul.
Grupa sanguina AB – Semana cu grupa sanguina A, dar are nevoie de mai multa carne. Este deficitara in fier, antioxidanti si enzime. Este predispusa la anemie, cancer si afectiuni cardiovasculare. Grupa sanguină AB este o combinaţie care întruneşte toate punctele slabe ale grupei sanguine. A şi. B.
Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consume carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata.
Alimentele marine se pot consuma cat mai des reprezentind o sursa excelenta de proteine. Foarte benefice sunt: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci.
Produsele lactate sunt foarte bine tolerate, in special: iaurt, kefir, smintina degresata.
Cei care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale si a uleiurilor rafinate.
Nucile si semintele vor fi consumate in cantitati mici, cu precautie . Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un suport pentru sistemul imunitar.
Pentru grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice. Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si soia. Se recomanda totusi limitarea consumului de produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai probleme cu greutatea
. Legumele trebuie consumate zilnic deoarece sunt o sursa importanta de substante nutritive avind un rol esential in prevenirea cancerului, a afectiunilor cardiace si imbunatatirea sistemului imunitar.
Evita totusi: maslinele, ardeii, porumbul, avocado, si anghinarea.