Produse CaliVita recomandate in Sifilis
Ocean 21 3 linguri de plastic/zi
Organic Noni 6 linguri de plastic/zi
Sifilisul este definit ca fiind o boala venerica contagioasa, provocata de un spirochet numit Trepomena pallidum, care se transmite prin contact direct sau prin ereditate si se caracterizeaza prin trei faze de evolutie:
- faza intai prin aparitia sancrului
- faza a doua prin aparitia sifilidelor
- faza a treia prin leziuni la diferite organe interne ale corpului, atingand mai des sistemul nervos.
Principala cale de transmitere a sifilisului in majoritatea cazurilor se realizeaza prin contact sexual (normal, anal, oral), dar sunt si exceptii cand transmiterea sa se face prin contact direct cu leziunea deschisa sau cu alte tipuri de leziuni care apar in stadiul secundar al bolii sau in cazul sifilisului latent.
ATENTIE!
Sifilisul se poate transmite de la mama la fat in timpul sarcinii, sau al nasterii, rezultand sifilisul congenital. Deasemani sifilisul se poate transmite si prin contactul intamplator cu scaunul de la wc, clantele usilor, apa din piscine, cazi de baie, prin haine si vesela.
Un comunicat medical din anul 1999, arata ca la nivel mondial aproximativ 12 milioane de oameni au fost infestati cu sifilis, si peste 90% din cazuri au fost inregistrate in tarile in curs de dezvoltare, infectia fiind frecvent asociata cu virusul imunodeficientei umane – HIV.
Acest fapt se datoreaza in mare parte practicelor sexuale deviate si nesigure (homosexualitatea), promiscuitatii sporite, prostitutiei, si nefolosirii mijloacelor de protectie.
Simptomele sifilisului difera in functie de cele patru stari de evolutie:
- Sifilisul primar – se manifesta prin aparitia sancrului acesta fiind rani dure nedureroase, asemanatoare unei intepaturi, muscaturi de insecte. Sancrul apare cel mai des in zona genitala dupa 3-90 de zile de la expunere sau infectare, media fiind de 21 de zile. Daca sancrul apare in alte zone ale corpului atunci este clar ca sancrul este inflamat si produce puroi.
ATENTIE!
Sancrul se vindeca fara tratament, intr-o perioada de 28-42 de zile, lasand o cicatrice aproape invizibila, dar vindecarea sancrului nu inseamna vindecarea bolii si nici nu exclude pericolul transmiterii ei.
2. Sifilisul secundar – se caracterizeaza prin leziuni mai mici de 2 cm de culoare rosu-maroniu, eruptia acestora se manifesta pe intreg corpul dupa 4-10 saptamani dupa aparitia sancrului, uneori inainte de vindecarea acestuia.
In acest stadiu infectia s-a raspandit in organism, fiind contagioasa, leziunile deschise mici pot fi la nivelul mucoaselor, continand puroi.
ATENTIE!
Eruptia se vindeca fara tratament in 2-12 saptamani, dar vindecarea eruptiei nu inseamna vindecarea bolii si ca persoana respectiva nu mai este contagioasa.
3. Sifilisul tertiar (ascuns) – in acest stadiu al bolii in organismul uman se produc complicatii severe, precum afectiuni ale vaselor de sange si inimii, dereglari mentale, orbire sau chiar moartea. Este un stadiu „pervers” al bolii poate aparea dupa un an dupa infectare sau in orice moment al vietii persoanei afectate, fiind cel mai distructiv stadiu al bolii.
4. Sifilisul congenital – este boala care se transmite de la mama la copil in timpul sarcinii sau al nasterii. Boala se poate manifesta la bebelusi abia dupa a patra luna de gestatie – exact cand incepe sa se dezvolte sistemul lor imunitar. Un tratament aplicat corect mamei infectate inainte de luna a lV-a de gestatie va duce la profilaxia oricarei afectiuni.
Dupa anii 1940 s-a observat o scadere masiva a numarului de cazuri cu sifilis datorita disponibilitatii penicilinei la scara mondiala, dar odata cu inceputul noului mileniu boala are tendinta de crestere in mai multe tari.
Pe langa tratamentul clasic cu antibiotice puteti apela si la remedii naturiste care va ajuta in ameliorarea simptomelor si va va intari sistemul imunitar in lupta cu infectia, reusind in mod eficient stimularea limfocitelor T, limfocitelor T-killer, limfocitelor T-citotoxine si macrofage, precum Produsele CaliVita cu efect terapeutic.