Descriere produs
Samburex
Combate gripa si raceala
Samburex este un produs oferit de CaliVita, extrem de potrivit pentru functionarea optima a organismului imunitar, mai ales datorita ingredientelor din care este conceput. Fructele de soc negru sunt un adevarat elixir pentru sanatate: tonic general, vitaminizant, fortifica sistemul imunitar, antioxidant. Preparatele din flori de soc au actiune sudorifica, diuretica, emolienta, antireumatica, antinevralgica si stimuleaza rezistenta organismului. Fructele si sucul obtinut din fructe au o actiune laxativa si antinevralgica.
Samburex, noul produs de la CaliVita, sprijina functionarea normala a sistemului imunitar prin intermediul ingredientelor sale atent selectionate. Principalul constituent al Samburexului este socul negru, dar mai contine si un amestec patentat de Echinaceea, Astragalus, vitamina C si zinc. Este ideal nu doar in sezonul rece – datorita faptului ca este un antioxidant excelent, sprijina sistemul imunitar si are efecte tonifiante, aplicarea sa se poate dovedi benefica pe tot parcursul anului.
SambuRex – aceasta delicioasa formula lichida a fost creata pentru a veni in intampinarea nevoilor celor mai variate categorii de potentiali consumatori:
- Gust grozav– ceea ce il face extrem de placut pentru copii
- Usor de inghitit – ideal chiar si pentru persoanele varstnice
- Extract care nu contine alcool – poate fi utilizat de persoane care lucreaza/sofeaza sau chiar de persoane care manevreaza diferite utilaje
- Poate fi consumati in combinatie cu apa sau alimente – un mod de utilizare zilnica mai placut, mai la indemana, ba chiar mai distractiv!
- Super concentrat – o formula inovatoare si economica!
Recomandari
- Intareste sistemul imunitar in caz de raceala si gripa
- Contribuie la eliminarea toxinelor din corp
- Are efecte antioxidante si antiimbatranire
- Are efect antibiotic si antiviral fara a afecta flora intestinala
- Este energizant – bogat in substante bioactive
- Participa la sinteza colagenului
- Persoanelor care prezinta dureri in gat sau tuse, pentru a le ameliora simptomele
- Celor care sufera de probleme digestive pentru a stimula digestia
Socul negru este originar din Europa, Asia şi Africa de Nord, fiind apoi naturalizat şi în America de Nord. Are o lungă tradiţie în medicina populară, diferitele părţi ale plantei fiind utilizate în primul rând în perioadele reci ale anului, împotriva răcelii şi tusei. Proprietăţile benefice ale socului negru au fost îndelung studiate şi redescoperite în zilele noastre. Menţionăm în acest sens utilizarea sucului de soc negru în 1995, în Panama, cu rezultate bune în lupta cu epidemia de gripă.
Fructele socului negru conţin aminoacizi, bioflavonoide, carotenoide, flavonoide, zaharuri, taninuri, vitamina A , B şi C în cantităţi mari.
Socul negru este deosebit de eficient în caz de răceală şi gripă pentru faptul că distruge abilitatea virusurilor de a infecta celula. S-a descoperit că fructele au constituenţi care neutralizează activitatea hemaglutininelor ce se găsesc pe suprafaţa a numeroase virusuri. Atunci când hemaglutininele sunt dezactivate, virusul nu mai poate perfora pereţii celulelor, deci nu poate pătrunde în celule şi astfel nici să se multiplice. Pe lângă eficienţa sa în caz de răceală (diminuarea sau chiar înlăturarea simptomelor specifice într-o perioadă foarte scurtă) şi fortificarea sistemului imunitar, socul are şi puternice proprietăţi antioxidante. De asemenea, poate scădea nivelul colesterolului, îmbunătăţi vederea şi activitatea inimii.
Amestecul patentat de plante din Samburex conţine două specii de Echinacea:
Echinacea Purpurea şi Echinacea Angustifolia.
Echinacea Purpurea are, de asemenea, o tradiţie îndelungată în utilizarea sa împotriva durerilor de gât, de dinţi, răcelii şi a inflamaţiilor. Ştiinţa modernă recunoaşte efectele benefice ale plantei, ca stimulent al sistemului imunitar. Într-un studiu realizat în anul 1997, cercetători ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii din California au arătat că extractul de Echinacea Purpurea îmbunătăţeşte funcţia imună a leucocitelor atât la subiecţii sănătoşi, cât şi la cei care prezentau sindromul oboselii cronice. Dar, în primul rând, extractul de Echinacea Purpurea ajută la refacerea mai rapidă a organismului după răceli sau alte probleme ale căilor respiratorii.
Echinacea Angustifolia este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi a fost utilizată în Statele Unite încă de pe vremea coloniştilor şi a grănicerilor, care, în timpul colonizării ţinuturilor de vest, au descoperit numeroase plante utilizate de către băştinaşii indieni. Indenii Sioux aplicau rădăcina proaspătă a plantei ca pe o cataplasmă împotriva hidrofobiei cauzate de muşcăturile animalelor turbate. Ei utilizau planta în primul rând în cazul muşcăturilor de şarpe. Se spune că Dr. Meyer – de origine germană, era atât de convins de puterea benefică a Echinaceei Angustifolia, încât a încercat cu orice preţ să convingă comunitatea medicală de efectele benefice ale plantei. În acest scop, Dr. Meyer s-a oferit să facă o demonstraţie pe viu la o întâlnire a medicilor, aducând, pe de o parte un şarpe, care să îl muşte, pe de altă parte, planta, despre care era convins că îl va proteja. Însă medicii invitaţi nu au fost interesaţi de această demonstraţie.
Echinacea Angustifolia este deosebit de eficientă în caz de inflamaţii, infecţii ale căilor respiratorii, herpesuri, în caz de arsuri, muşcături de şarpe, ulceraţii ale pielii şi chiar anumite tipuri de cancere. Echinacea stimulează producerea leucocitelor (celulele albe ale sângelui) care luptă împotriva infecţiilor din organism şi supraveghează fagocitele în îndeplinirea sarcinilor pe care le au, adică înglobarea toxinelor în vederea eliminării acestora.
Astragalus Membranaceus este o plantă originară din nordul Chinei, zona muntoasă, iar utilizarea sa de către chinezi are o istorie îndelungată, de peste 2000 de ani. În medicina tradiţională chineză era utilizată pentru fortificarea a ceea ce numeau „energie protectoare”, adică a sistemului imunitar. Era utilizată şi pentru îmbunătăţirea funcţiilor splinei.
Astragalus este bogat în aminoacizi, antioxidanţi, flavonoide, polifenoli şi microelemente, cum ar fi seleniul. Aceşti compuşi naturali îi conferă proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorii, antivirale şi diuretice. Antioxidanţii împiedică acţiunea radicalilor liberi asupra celulelor organismului. Alte acţiuni benefice ale Astragalusului: ajută la creşterea energiei, combătând astfel oboseala cronică; protejează ficatul, fiind util în caz de hepatită; îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi absorbţia fierului din alimente; are efecte benefice în caz de infecţii cronice ale căilor respiratorii, simptome ale răcelii şi gripei; poate accelera recuperarea în cazul persoanelor care fac radioterapie sau chimioterapie; consumat sistematic, poate îmbunătăţi şi starea de sănătate a persoanelor cu HIV; cercetătorii chinezi cred că proprietăţile antioxidante ale Astragalusului sunt capabile să îmbunătăţească funcţiile inimii.
Vitamina C are un rol important în componenţa enzimelor implicate în sinteza colagenului şi al carnitinei şi este cel mai important antioxidant hidrosolubil din organism. Are o importanţă crucială pentru menţinerea sănătăţii sistemului imunitar. În anul 1970, dublul laureat al premiului Nobel, dr. Linus Pauling, a propus un consum obişnuit de vitamina C mai mare decât Doza Zilnică Recomandată pentru a combate răceala şi a scurta durata acesteia. Deşi ideea a întâmpinat o puternică opoziţie, multe persoane au crezut în afirmaţia doctorului Linus Pauling şi au consumat o cantitate mai mare de vitamina C. Aproape imediat s-a constatat o scădere a frecvenţei şi severităţii răcelii. Cercetări medicale recente au confirmat ideea doctorului Pauling. Vitamina C acţionează prin stimularea sistemului imunitar, oferind protecţie împotriva radicalilor liberi eliberaţi de organism în lupta acestuia împotriva infecţiilor.
Zincul este, de asemenea, esenţial pentru numeroase funcţii biologice, având un rol vital în mai mult de 300 de enzime din organism. Cel mai puternic, efectul zincului se manifestă asupra sistemului imunitar. Zincul joacă un rol unic în celulele T. Un nivel scăzut de zinc duce la scăderea numărului de celule T, precum şi la pierderea capacităţii acestora de recunoaştere a anumitor infecţii şi de luptă împotriva acestora. Zincul, de asemenea, poate reduce severitatea şi durata infecţiei.
Samburex fabricat de CaliVita poate fi consumat în amestec cu alte băuturi şi este deosebit de util mai ales în perioadele în care suntem expuşi răcelii şi gripei, stresului sau când dorim un plus de energie şi vitalitate.
Alege produsul CaliVita, Samburex, special creat din ingrediente naturale ca sa iti mentii sistemul imunitar in cele mai optime conditii. Pe langa beneficiile socului negru, Samburex are in compozitia sa vitamina C si zinc. Vitamina C este renumita pentru intarirea imunitatii si echilibrarea psihicului. De asemenea, zincul este un mineral esential organismului uman. De exemplu, vitamina A depinde de actiunea zincului. Mai mult de atat, zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat.
Alege din gama larga de produse calivita si afla beneficiile fiecarui produs in parte! Calitatea si preturile excelente isi spun cuvantul!