Descriere produs
Evening Primerose Oil
Ulei de primula
Primula (Oenothera biennis ) sau luminita noptii, cum mai e cunoscuta, este o planta perena, originara din America de Nord, care a fost adusa in Europa in secolul al 17-lea. Poate sa atinga o inaltime de1-1” metri. Creste pe malurile râurilor si in zonele necultivate. Este polenizata de insectele de noapte, deschizandu-si florile mari si galbene seara, care se vestejesc pana a doua zi dimineata. Aceasta planta contine o serie de substante active, care au efecte excelente la adresa sanatatii. Chiar daca este utilizata de secole in medicina populara, primula a devenit obiceiul cercetarilor stiintifice doar la începutul secolului al 20-lea.
Datorita rezultatelor excelente obtinute, astazi planta este utilizata in numeroase ramuri ale industriei, in special ca supliment alimentar, dar si ca materie prima pentru medicamente si produse cosmetice.
Recomandari
- Regleaza greutatea corporala
- Scade tensiunea arteriala
- Previne formarea cheagurilor de sange
- Reduce riscul imbolnavirii cardiovasculare si cerebrale
- Amelioreaza durerile neplacute ale ciclului menstrual
- Protejeaza ficatul de efectele nocive ale consumului de alcool
- Mareste sistemul imunitar
- Incetineste procesul de imbatranire
- Scade colesterolul si regleaza trigliceridele
- Protejeaza articulatiile impotriva artritei reumatoide
- Mentine santatea pielii si parului
- Regleaza functionarea normala a tiroidei
- In eczeme eritematoase, acnee juvenila, psoriazis,
- Combatera obezitatii si a alcoolismului
- Intarzie procesul de imbatranire,
Substanta activa a suplimentelor alimentare produse din primula – cum ar fi, de exemplu, Evening Primrose Oil de la CaliVita – este extrasa din semintele grase ale plantei. Pentru a obtine un singur gram de ulei, este nevoie de mii de seminte. Din acest motiv, uleiul de primula se numara printre cele mai valoroase uleiuri din lume.
Componentele sale sunt acidul linoleic, acidul palmic, acidul gama-linoleic, acidul oleic, trigliceridele, fosfolipidele si sterolii. Pentru noi, cele mai valoroase componente sunt acidul linoleic si acidul gama-linoleic, doi acizi grasi esentiali care nu pot fi sentetizati de organism si, prin urmare, trebuie obtinuti din surse externe.
Alimentatia nostra zilnica contine acid linoleic si gama-linoleic, insa, de obicei, in cantitati foarte mici. Acesti doi acizi grasi apartin grupului acizilor grasi polinesaturati, care au o importanta alimentara si fiziologica deosebita. In timp ce sarcina principala a acizilor grasi saturati este furnizarea de energie, acizii grasi nesaturati produc compusi importanti asemanatori hormonilor si, in plus, joaca un rol-cheie in cadrul celulei.
Acidul gama-linoleic este compusul premergator din care se formeaza prostaglandinele, substante vitale asemanatoare hormonilor. Acestea sprijina toate sistemele importante din organism, inclusiv sistemul imunitar, cardiovascular, reproducator, reactia organismului la inflamatii si durere etc. Pot contribui la sanatatea epitelului si tesuturilor conjuctive si ajuta astfel la mentinerea intergritatii pielii.
Rezultatul: o piele mai frumoasa, mai ferma si mai tanara !
Acidul linoleic afecteaza benefic colesterolul sanguin total, precum si nivelul colesterolului LDL, trigliceridelor, sprijinind astfel o circulatie sanatoasa si sistemul vascular.
Uleiul de primula are un efect pozitiv si asupra altor zone ale corpului : sprijina sanatatea tesuturilor epiteliale si conjuctive, circulatia si metabolismul, iar datorita faptului ca este un antioxidant puternic poate oferi protectie impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.
Anumite studii sugereaza ca poate neutraliza semnificativ simptomele neplacute care preced menstruatia ( sindromul premenstrual – PMS).
Ca urmare a alimentaţiei necorespunzătoare şi a predispoziţiei genetice, sănătatea a 85 la sută din populaţie este expusă riscurilor ce decurg din hipercolesterolemie. Acesta este primul pas spre afecţiunile cardiovasculare. Pentru prevenirea lor, cercetările actuale evidenţiază necesitatea asimilării acizilor graşi polinesaturaţi. Să începem lupta împotriva hipercolesterolemiei cu ajutorul plantelor!