Produse CaliVita recomandate:
Organic Noni 3 linguri de plastic/zi
Shark Aid 6 dimineata
Culevit 6 seara
Probio Balance 3/zi
Medicinala conventionala considera polipii mase de tesut care cresc pe peretele unei cavitati captusite cu o membrana mucoasa. Cele mai comune locatii ale polipilor din corpul uman sunt nasul, vezica urinara si sistemul gastrointestinal, indeosebi rectul si colonul. Femeile care sufera de diabet au un risc crescut de polipi.
De regula, polipii sunt mase simple si benigne de tesut , dar un mic procent dintre ei pot fi precursori ai cancerului sau pot fi chiar de natura canceroasa. De aceea, ori de cate ori este posibil, este de preferat ca toti polipii sa fie extirpati chirurgical si examinati la microscop.
Tipuri
Un polip poate avea o baza extinsa, caz in care este numit sesil, sau poate fi un polip peduncular, respectiv cu un gat lung si ingust.
Suprafata polipului poate fi neteda, neregulata sau multilobulara.
Simptome
Simptomele polipilor depind de localizarea si de dimensiunea lor. Este posibil sa nu apara nici un fel de simptom. In alte cazuri, pot aparea simptome datorate presiunii sau obstructiei mecanice care actioneaza asupra unui canal (de pilda asupra celui din interiorul nasului sau al intestinelor).
Ocazional polipii pot produce hemoragii.
Cauze
Cauzele polipilor sun alergiile, cancerul, parazitii si fumatul.
Se recomanda o dieta bogata in fibre, legume, fructe, un aport crescut de apa alcalina Aquarion.
Este interzis consumul de alcool, cafea, tutun.