Produse CaliVita recomandate in Paradontoza
ParaProtex 3/zi
Joint Protex 3/zi
Coenzima Q10 Lozenges 4/zi sub limba
Oxy Max 20 picaturi in 200 ml apa – clatire sau
Liquid Chrophyll 2 lingurite
Dintii reprezinta o parte importanta a sistemului osos si sunt conectati din punct de vedere energetic cu toate celelalte parti ale corpului. De aceea, problemele dintilor creeaza dezechilibre inclusiv in organele corespondente si pot spune multe lucruri despre sanatatea dumneavoastra decat orice alta parte a corpului. De ce? Cea mai mare grija atunci când imbatranim nu este prezenta cariilor, ci prezenta parazontozei care ne poate imbatrani cu 3-4 ani.
Afectiunile gingiilor (gingivitele) sunt legate de multe probleme de sanatate; se presupune ca unele dintre bacteriile care duc la paradontoza pot duce si la inflamatii si ingrosarea arterelor.
Aceeasi placa bacteriana ce produce cariile – acea substanta lipicioasa formata din saliva, bacterii si resturi de mancare – poate contribui si la formarea placii ateromatoase din arterele dumneavoastra. Iar aceasta are consecinte de natura vasculara, de la infarct de miocard, pana la disfunctii erectile.
In dex parodontoza este descrisa ca o boala degenerativa a tesuturilor care sustin si fixeaza dintii, caracterizata prin formarea locala de pungi de puroi si cadera dintilor.
Placa bacteriana ce se formeaza pe suprafata dintilor si tesuturilor moi, neindepartata zilnic prin periaj dentar de cel putin 2 ori pe zi duce in timp la formarea tartrului dentar care nu poate fi indepartat decat in cabinetele stomatologice de medicii specialisti.
Detartrajul dentar este recomandat ca masura de igiena dentara de doua ori pe an, altfel acesta se acumuleaza si actioneaza mecanic asupra gingiei, ducând la inflamarea acesteia (gingivita) si indepartarea gingiei de pe dinte (retractie gingivala).
Gingivita este primul pas de evolutie a paradontozei, se manifesta prin inflamarea gingiilor, sangerari gingivale, simptome pe care majoritatea persoanelor le ignora.
Paradontita este al doilea pas de evolutie a paradontozei, are ca simptome caracteristice inflamarea gingiilor, pierderea suportului osos din jurul dintilor, sangerari gingivale la cele mai mici atingeri, apar pungile parodontale si mobilitatea dintilor. Netratata la timp aceasta afectiune duce la pierderea dintilor.
Ca factori de risc care duc la aparitia si dezvoltarea paradontozei amintim:
- Igiena orala precara
- Dinti aliniati incorect pe arcade
- Dezvoltarea incorecta a maxilarelor
- Fumatul
- Diabet
- Alimente neadecvate conform grupei de sange
- Consumul de bauturi carbogazoase si dulciuri rafinate
- Mosteniri genetice
- Scaderea sistemului imunitar
Simptome caracteristice bolii paradontale
- Respiratie urat mirositoare a cavitatii bucale
- Gust neplacut in gura
- Gingii inflamate avand culoarea rosu aprins
- Sangerari gingivale
- Dinti cu gingii retrase
- Disconfort in timpul masticatiei
- Sensibilitate dentara la rece sau la cald
- Dinti mobili
Sfat!
Curatati-va dintii cu ata dentara in fiecare zi, astfel distrugeti mai mult de 500 de tipuri de bacterii care traiesc in placa dintre dintii dumneavoastra si ajuta la reducerea inflamatiilor asociate cu afectiunile gingiilor.
Spalatul pe dinti si curatarea acestora cu ata dentara in fiecare zi combinate cu mersul la dentist odata la 6 luni va intineresc cu 6-7 ani, deoarece scade riscul producerii de inflamatii la nivelul gingiilor si inplicit in artere, curatarea dintilor va face ca inima dumneavoastra sa bata mai bine si viata sexuala sa se imbunatateasca.
O alta cale de aevita gingiile inflamate si aparitia paradontozei, consumati alimente bogate in fibre si suplimente alimentare CaliVita specifice.
Daca nu aveti timp pentru aceste sfaturi urmati urmatoarea regula: Curatati numai dintii pe care vreti sa-i pastrati!