Produse CaliVita recomandate in Palpitatii Cardiace
Rhodiolin 3/zi
Mega qProtect 3/zi
D-Drops 10 picaturi/zi
Daca consultam Dictionarul Limbii Romane cuvântul palpitatie este descris ca o miscare anormala, puternica, rapida sau neregulata a inimii, avand drept cauza o boala, o emotie puternica sau in urma unui efort fizic.
Dar daca citim un volum de cardiologie referitor la palpitatii vom observa ca palpitatiile sunt descrise ca niste senzatii in care persoana afectata are impresia ca inima este gata sa-i sara din piept, ca ritmul cardiac este neregulat si este prea rapid sau prea lent, si ca aceste palpitatii nu dor, de cele mai multe ori sunt inofensive, dar totodata ne atentioneaza ca pot fi situatii care pot prevesti o afectiune cardiaca.
Majoritatea persoanelor care au trecut prin asemenea experiente, au ramas cu un sentiment de teama si neliniste, de aceea va recomandam sa consultati un medic specialist pentru a va masura frecventa cardiaca. Frecventa medie pentru o persoana adulta este de 60-100 batai pe minut.
Daca palpitatiile sunt datorate de stres , panica, anxietate, efort fizic intens, emotii puternice, consum de cafea, alcool, tutun, sau bauturi energizante, nu trebuie sa fie motiv de ingrijorare prea mare deoarece prin reducerea sau eliminarea cauzelor declansatoare de mai sus, se pot remedia si chiar pot disparea in timp.
ATENTIE!
Bataile neregulate ale inimii pot fi si semnale de atentionare ale organismului datorate de anemie, boli ale tiroidei, schimbari hormonale datorate ciclului menstrual sau sarcinii si in cazuri mai grave pot fi datorate unei afectiuni cardiace, aritmii.
Electrocardiograma este solutia cea mai rapida de a afla de unde provin palpitatiile (EKG), iar uneori se poate apela la testele de efort prin purtarea unui monitor numit Holter care masoara ritmul cardiac pentru 24h, radiografii pulmonare, examinarea cu ultrasunete.
Palpitatiile de cele mai multe ori sunt asociate cu boli ale inimii precum aritmiile sau tulburarile de ritm cardiac.
In cazurile in care ritmul cardiac este accelerat se numeste tahicardie, iar in cazurile când ritmul cardiac este mai lent se numeste bradicardie.
In cazurile mai deosebite palpitatiile se pot asocia cu dureri sub inima, dificultati respiratorii, ameteli.
Extrasistolele ventriculare se caracterizeaza si se manifesta prin faptul ca nu exista o regularitate a batailor inimii, iar aceasta ori se opreste, ori bate mai rapid.
In cazul fibrilatiei arteriale, o aritmie frecventa la persoanele mai in varsta ritmul cardiac este neregulat, iar atriile tremura sau fibrileaza, iar sangele nu poate fi pompat in cantitati suficiente, astfel apare riscul unui accident vascular cerebral.
Sfaturi utile, ce sa faci când ai palpitatii
- Este benefic atunci când apar palpitatiile sa va intindeti, iar sub picioare sa aveti o perna
- Apelati la manevra nervului Vag – respirati adanc si rar din abdomen nu din piept (se regleaza pulsul prin aceasta metoda)
- Tusiti fortat sau unflati un balon – se regleaza ritmul cardiac
- Beti, stropiti-va sau cufundati-va cu capul in apa rece cu ghiata
Daca aceste sfaturi nu sunt pe placul dumneavoastra atunci va recomand consumul de Produse CaliVita cu efect terapeutic.