Astazi va invit la o calatorie imaginara prin corpul uman si vom pleca din statia ,,inima” cu peron pe partea stanga. Un alt mod de a ne gandi la inima nostra si la sistemul vascular este acela de a ne imagina o retea de cale ferata sau de metrou. Inima noastra este statia principala, nodul, locul prin care trebuie sa treaca toate trenurile.
Arterele si venele sunt liniile si tunelurile, drumurile care impanzesc corpul, care duc pasagerii (sangele) la statii raspandite in tot trupul. Daca apare vreo intrerupere a liniei ferate sau daca este vreo obstructie care nu permite trenurilor sa treaca, clientii se enerveaza. Daca blocajul dureaza destul de mult, unele organe ar putea sa fie scoase din functiune. In corpul dumneavoastra, o statie lipsita de sange este o statie care se va inchide si s-ar putea sa determine inchiderea si a altor statii din jur.
In decursul anilor am auzit fel si fel de variante pecum ca am sti si am simti daca se apropie infarctul. Adevar sau folclor? Iata ce spun expertii:
Jumatate dintre cei care fac infarcte nu au simtit nici un simptom sau, cel putin nu au recunoscut ceea ce au simtit ca fiind un simptom. O parte din problema este ca un atac de cord apare in moduri diferite, iar disconfortul poate aparea si disparea, ceea ce face ca omul sa puna totul pe seama altor lucruri, cum ar fi indigestiile. Iata cele mai des intalnite semne care ne anunta ca am suferit un atac de cord:
- durere in piept sau disconfort (o presiune, aveti impresia ca va strange cutia toracica)
- disconfort in partea superioara a corpului (unul dintre brate, spatele, gatul, maxilarul sau stomacul)
- dispnee (respiratie greoaie)
- transpiratie rece
- ameteala
- o oboseala brusca fara a fi cauzata de lipsa somnului
Motivul durerii sau disconfortului atat de imprevizibile este acela ca muschiul cardiac nu simte durerea, nu are senzori de speciali pentru durere. Nervii cardiaci nu simt durerea direct. Dar atunci cand se intampla ceva cu inima, acesti nervi devin instabili electric. Ei transmit semnale maduvei spinarii si s-ar putea sa scurt-circuiteze alti nervi, care fac legatura cu bratul sau pieptul de exemplu. Aceia sunt nervii care transmit impulsurile dureroase. Bratul, pieptul, sau maxilarul pot sa doara, indiferent unde ar fi afectati nervii. Uneori, creierul intervine si el, stimuland nervul vag care cauzeaza dureri de stomac sau o transpiratie rece. Dar daca aceste fibre sau nervi nu se intersecteaza, nu simtiti nici un fel de disconfort, nici chiar atunci cand faceti infarctul, tocmai de aceea foarte multi oameni nu stiu ca au suferit un infarct.
Cand suntem tineri nu tinem cont de asemenea semnale care ne parvin si continuam sa facem aceleasi lucruri care ne pot duce la un atac de cord.
- Muncim mai mult de 8h/zi, eventual avem doua servicii fara sa tinem cont ca organismul uman are nevoie de 8 ore efort (munca ), 8 ore relaxare si 8 ore somn. Cati dintre voi respecta cei trei 8 ?
- Lucram intr-un mediu stresant sau locuim intr-un mediu stresant.
- Alimentatie necorespunzatoare (fast food, bauturi carbogazoase) fara sa tinem cont de grupa sanguina.
- Consum exagerat de cafea, alcool, tutun.
- Mosteniri genetice.
In cei 12 ani de cand sunt terapeut am imbinat terapiile complementare si consumul de Nutrienti Esentiali, iar rezultatele au fost bune si foarte bune. Pentru profilaxie, sau ca tratament recomand urmatoarele produse :
- Rhodiolin 3/zi
- Super CoQ10 Plus 3/zi
- Resveratrol plus 2/zi
- Omega 3 Concentrate 3/zi
Dozajul este personalizat in functie de varsta, sex, istoricul afectiunii deoarece trebuie tratat omul si nu boala.
In functie de de mesajele primite si interesul acordat de oameni voi continua sa scriu despre aparatul crdiovascular (inima, artere, fisuri, blocaje, cheaguri de sange, valve,profilaxie, colesterol,si multe altele).
Pentru detalii puteti intra pe site sau la telefon 0723275694.
Cu stima si respect Mihai Tanase.