Produse CaliVita recomandate in Infectii urinare
URX 3/zi
ParaProtex 3/zi
Gravital Juice 3 linguri de plastic/zi
Oxy Max 30-60 picaturi/zi
Super Coenzima Q10 Plus 3/zi
Oregano Oil 30 picaturi/zi
Garlic Caps 3/zi
Nu putem vorbi de infectii urinare in general daca nu atragem atentia asupra infectiilor tractului urinar, afectiuni des intalnite la femei si barbati, avand procese diferite, 85% femei si 15% barbati.
Infectiile urinare au fost descrise pe larg la afectiunile renale ale vezicii urinare, prostata si se stie deja ca sunt afectiuni inflamatorii datorate bacteriilor si fungilor ajunse la nivelul aparatului urinar, unde are zona cea mai propice de dezvoltare si care determina in timp modificari majore in functionarea corecta a rinichilor si cailor urinare.
Încercând sa fiu cat mai simplist vorbind de infectiile urinare, conform normelor si studiilor medicale, aparatul urinar sau tractul urinar se compun din:
- Rinichii – avand functie de filtrare si curatare a sângelui de toxinele acumulate in organism, fiind primul filtru in corpul uman. Rinichii sunt raspunzatori de eliminarea excesului de apa din organism si a substantelor toxice prin urina, mentinand echilibrul chimic al organismului (sodiu, potasiu, fosfor). Rinichii au rol de reglare a tensiunii arteriale, ajuta la formarea globulelor rosii din sange si sanatatii sistemului osos prin transformarea vitaminei D intr-un hormon activ.
- Uretrele – sunt doua organe tubulare care se intind intre varful bazinetului stang si drept si vezica urinara, au un rol important in organism acela de a transporta urina de la rinichi la vezica urinara.
- Vezica urinara – are rol de a stoca si elimina urina fiind un organ important al tractului urinar.
- Uretera – este poarta care face ca urina sa paraseasca vezica urinara.
Daca facem o alta clasificare a aparatului urinar cat mai simplist, putem spune ca este compus din:
- Aparatul urinar superior – format din rinichi, uretere, iar infestarea acestora pot duce la afectiuni ca nefrite, glomerulonefrite, sau mai grav pielonefrite.
- Aparat urinar inferior – format din uretra , vezica urinara si infestarea lor cu fungi sau bacterii duce la boli ca uretrita sau cistita.
Infectiile tractului urinar sunt mai frecvente in adolescenta si sunt caracteristice sexului feminin cauzele fiind:
- Igiena precara si modul defectos a stergerii corecte a anusului, astfel faciliteaza migrarea bacteriilor intestinale cu provenienta rectala.
- Uretra femeii este mai scurta decat a barbatului ceea ce faciliteaza infestarea vezicii urinare de catre bacterii , fapt dovedit stiintific.
Infectiile urinare la barbati – in majoritatea cazurilor din lumea medicala apar dupa varsta de 50 de ani in special la cei cu hiperplazie sau inflamarea prostatei, datorata golirii incomplete a vezicii urinare.
Tipuri de infectii urinare
1 – Cistita – este cea mai frecventa forma de infectie urinara care se manifesta prin dureri deasupra zonei pubiene, tulburari urinare, urinari frecvente, dureri sau senzatia de arsura in timpul urinarii sau la zona uretrei, urinari nocturne, dureri lombare si in cazuri mai grave hematurie. In majoritatea cazurilor cistita se datoreaza contaminarii si infestarii cu bacterii ca E.coli – in proportie de 80%, Klebsiella – 55 din cazuri, enterobacter, proteus, pseudomonas.
2 – Uretrita – este o infectie a uretrei, datorate unui contact sexual neprotejat intalnita mai des la barbati, avand drept cauza infestarea uretrei cu clamydia, si glonococul (care duce la gonoree), candida albicans, virusul Herpes simplex, iar la persoanele de sex masculin poate duce la infectia prostatei. Ca simptome caracteristice uretritei amintim:
- mancarimi la nivelul uretrei
- lipsa erectiei
- ejaculare precoce sau durere la urinare
- urinare defectuasa insotita de sangerari
- tulburari psihice
3 – Pielonefrita – este o afectiune destul de grava care are ca puncte de plecare infectia tractului urinar superior care in timp ataca rinichii, cauza fiind infestarea cu bacterii in special E.coli Ca simptome putem enumera:
- Frisoane si febra peste 38 de grade
- Dureri in zona renala
- Urinari frecvente
- Urinari cu senzatia de usturime
- Varsaturi
- Diaree
Atentie boala „tratata” cu indiferenta poate provoca un soc septic care poate fi fatal.
4 – Sepsis – este o infectie a rinichilor datorata bacteriilor, care poate ajunge in sange, si in cazuri grave cuprinde intreg organismul ducând la septicemie.
Atentie!
Septicemia este raspunsul normal al organismului de a se apara, iar daca sistemul imunitar este foarte slabit poate duce la distrugerea organelor afectate ceea ce pune viata in pericol.
URX 3/zi
ParaProtex 3/zi
Gravital Juice 3 linguri de plastic/zi
Oxy Max 30-60 picaturi/zi
Super Coenzima Q10 Plus 3/zi
Oregano Oil 30 picaturi/zi
Garlic Caps 3/zi