Produse CaliVita recomandate in Hipotensiune arteriala
Panax Ginseng 3/zi
Noni Liquid 3 linguri de plastic/zi
Evening Primrose Oil 3/zi
Conform dex hipotensiunea are ca definitie scaderea trecatoare sau mentinerea constanta a tensiunii arteriale sub valorile normale in stari de soc sau in conditii obisnuite. In lumea medicala hipotensiunea arteriala este definita ca o afectiune care se manifesta printr-o tensiune arteriala scazuta , avand ca repere maxime 90/60 (diastolica/sistolica) care are drep consecinta stari de ameteala si lesin.
Multi dintre dumneavoastra se vor intreba:
„Bine, bine, dar care sunt cauzele hipotensiunii arteriale?”
Specialistii spun ca: hipotensiunea arteriala are cauze multiple începând de la deshidratare pana la boli grave. De aceea aceasta boala trebuie identificata corect din punct de vedere medical stiind exact care este cauza declansarii sale, astfel va enumeram cateva cauze care pot declansa hipotensiunea arteriala:
Una din cauze poate fi sarcina, probleme cardiace, deshidratarea, alergii severe, pierdere de sange, septicemia, lipsa acidului folic sau a vitaminei B12, reactii adverse a unor medicamente ca: diuretice, beta blocante, alfa blocante, medicamente pentru tratarea bolii Parkinson, disfunctii erectie, diabet, varice, de aceea trebuie sa stim care sunt simptomele:
Simptomele caracteristice hipotensiunii arteriale:
- stare de ameteala si confuzie si poate continua cu
- stare de lesin
- vedere incetosata
- lipsa de concentrare
- greata
- oboseala
- respiratie rapida, sacadata, superficiala
- depresie
- sete si paloare
Este bine de stiut ca exista mai multe tipuri de hipotensiune arteriala, iar fiecare tip are simptome specifice.
- Hipotensiune cronica -asimptomatica
- Hipotensiune ortostatica – apare când persoana se ridica brusc din pat, mai intai sa-si ridice capul sprijinandu-l in palma ( sa se sprijine pe cot) apoi dupa cateva secunde se ridica in sezut, si apoi direct in picioare. Prin aceste miscari evitati lipsa oxigenarii creierului si consecintele sale.
- Hipotensiunea datorata unor socuri sau hipotensiunii severe – apare datorita unei pierderi masive de sange, reactii alergice severe, otravire, etc.
- Hipotensiune neuronala – se datoreaza in special statului timp indelungat in picioare.
Sfaturi utile pentru a combate hipotensiunea arteriala
- hidratarea corecta a organismului cu apa avand un PH cuprins 8-10
- adaugati sare in alimentatie numai cu acordul medicului
- folositi ciorapii medicinali pentru varice
- schimbarea modului de viata si alimentatie conform grupei sanguine
- reduceti consumul de alcool
- mancati mai putin si mai des zilnic si reduceti concomitent cantitatea de carbohidrati precum cei din orez, cartofi, paste, paine
Pe langa cele enumerate mai sus nu uitati de introducerea in alimentatia dumneavoastra a Suplimentelor Alimentare CaliVita cu efect terapeutic.