Produse CaliVita recomandate in Hipertensiune arteriala
Rhodiolin 3/zi
Resveratrol 2/zi
Omega 3 Concentrate 3/zi
Super Coenzima Q10 Plus 3/zi
C 1000 Plus 3/zi
White Willow 3/zi
Hipertensiunea poate conduce la probleme cu inima. Ea este una dintre cele mai comune forme ale bolii cardiovasculare. De regula, este cauzata de reducerea elasticitatii diametrului interior al arterelor. Poate fi generata de ateroscleroza, de un metabolism disfunctional al sodiului, de dezechilibre ale enzimelor si electrolitilor, de deficite nutritionale si de stres. Când devine suficient de avansata pentru a produce simptome precum ameteala, pulsul accelerat,, respiratia suprficiala si transpiratia, este mult mai greu de tratat. Foarte multi oameni nici macar nu stiu ca au hipertensiune pana când este prea tarziu. De aceea, aceasta afectiune este numita uneori „ucigasul tacut”. Femeile sufera de hipertensiune la fel de mult ca barbatii.
Daca presiunea sanguina este prea mare, ea nu se relaxeaza odata cu corpul si cu inima, iar venele sunt nevoite sa suporte o tensiune mult prea mare. Astfel pot aparea atacuri de cord, insuficienta renala sau atacuri cerebrale (prin atac cerebral, ne referim la anevrismele care subtiaza peretii vaselor de sange si care pot exploda). Ori de cate ori apare un blocaj in artera carotida, apar automat simptomele hipertensiunii.
Daca presiunea sângelui este prea mare, corpul nu mai reuseste sa descompuna corect sarurile si sa pastreze lipidele in corp, fapt care poate cauza probleme.
Oamenii cu hipertensiune au o tendinta catre apnee. Este vorba de o conditie periculoasa care face ca persoana sa nu mai respire pe anumite perioade scurte de timp in timp ce dorm.
Tipuri
Tensiunea sângelui este impartita de regula in doua categorii:
- Primara
- Secundara
Hipertensiunea primara este o valoare inalta a tensiunii sanguine, care nu se datoreaza unei boli.
Cauza acestei conditii nu este cunoscuta, dar printre factorii de risc se numara:
- fumatul
- consumul de droguri
- folosirea excesiva a stimulentelor precum cafeaua si ceaiul
- consumul excesiv de sodiu
- obezitatea
- stresul
Daca tensiunea ridicata a sângelui se datoreaza unei probleme de sanatate, vorbim de o hipertensiune secundara.
Cauzele ei pot fi:
- ateroscleroza
- proasta functionare a rinichilor
- uneori probleme ale ficatului
Masurarea tensiunii sanguine
Tensiunea sanguina este masurata atunci când sangele este pompat prin vene si când inima si corpul sunt relaxate. Valoarea sistolica (mai inalta) este presiunea superioara cu care inima pompeaza sangele. Cea distolica (valoarea mai mica) este presiunea sângelui intre doua batai, când inima se afla in repaus. Ea trebuie cuprinsa intre 60-80, iar cea sistolica intre 120-140, valoarea mai mica fiind mai buna.
Daca diferenta dintre cele doua valori (cea sistolica si cea distolica) este prea mare avem un motiv de ingrijorare. Daca valoarea inferioara este prea ridicata, presiunea sistemului in repaus este prea mare. Daca cea sistolica este prea mare , este posibil ca persoana sa sufere un atac cerebral.
Atunci când oricare din aceste doua valori este prea ridicata, presiunea sângelui poate afecta rinichii, fapt care are efecte daunatoare asupra partii superioare a inimii.
Inima ar trebui sa bata de 50-100 de ori pe minut, iar pulsul ar trebui sa fie de 50-70 pe minut.
Pentru o inima sanatoasa si o tensiune arteriala in limite normale nu uitati de alimentatia pe grupe sanguine si de consumul de Produse Naturale CaliVita .
Rhodiolin 3/zi
Resveratrol 2/zi
Omega 3 Concentrate 3/zi
Super Coenzima Q10 Plus 3/zi
C 1000 Plus 3/zi
White Willow 3/zi