Produse CaliVita recomandate in Herpes
L-Lysine Plus 3/zi
Samburex 2 lingurite/zi
Super Mega 50 – 2/zi
Virusul herpetic este foarte frecvent in lume si se manifesta sub forma unor leziuni herpetice si vezicule in zona gurii dar si in zona genitala.
Tipuri de herpes.
- Principalele doua tipuri de herpes sunt herpes simplex de tip 1 (HSV-1) si herpes simplex de tip 2 (HSV-2). Cei doi virusi arata la fel când sunt priviti la microscop si impartasesc 50% din ADN-ul lor. Amândoi pot ramane in stare latenta in sistemul nervos o viata intreaga sau pot produce simptome haotice. Amândoi se raspandesc la fel (prin contact direct, oral sau genital). Principala diferenta dintre ei este partea corporala in care se stabilesc in faza lor latenta. Ambele tipuri pot afecta mucoasele din zona orala si din cea genitala, dar HSV-1 se stabileste in gura, iar HSV-2 in zona genitala.
- De regula, HSV-1 afecteaza buzele si partea interioara a gurii, putând cauza paralizia lui Bell. De regula afecteaza ganglionul trigeminal de langa urechi, generând simptome in regiunea faciala, inclusiv rani, care se pot raspandi catre alte parti ale corpului. HSV-1 poate genera efecte moderate atunci când afecteaza buzele, fata si organele genitale, dar si efecte grave , atunci când afecteaza ochii si creierul.
- HPV-2 genereaza de regula herpesul genital. Virusul se stabileste in ganglionul sacral de la baza coloanei vertabrale, iar când se activeaza genereaza simptome in zona genitala. Leziunile apar in interorul si in jurul zonei genitale (de pilda in vulva, in cervix etc.), pe penis, pe fese, in jurul deschizaturii anusului si pe coapse. HSV-2 poate fi atat de neinvaziv incat sa nu produca nici un efect evident. Nu genereaza decat arareori complicatii, iar raspandirea lui in alte parti ale corpului este foarte putin comuna.
- Exista si alte tipuri de herpes. Virusul Epstein-Barr cauzeaza mononucleoza infectioasa. Virusul sase si sapte al herpesului uman sunt suspectati ca declanseaza boli autoimune, inclusiv scleroza multipla si rosella. Herpesul uman de tip opt este inrudit cu virusul Epstein-Barr si poate conduce la cancer de oase, la sindromul oboselii cronice si la infectarea sistemului limfatic.
Simptome
Mai mult de jumatate din oamenii care au unul din virusii herpesului in organism nu sunt afectati vreodata de simptome serioase. Totusi, virusul este foarte periculos pentru copii, care pot fi infectati cu el la nastere, riscând sa orbeasca, sa faca leziuni pe creier sau sa moara.
Atunci când virusul genital devine activ, el poate cauza pete rosii pe piele, mancarimi si basici dureroase care se pot infecta foarte usor pana când se vindeca in totalitate, proces care poate dura pana la trei saptamani.
Simptomele la femei pot oscila de la mancarimi si arsuri in zona genitala, formarea de basici (in numai cateva ore) in jurul cevixului, al clitorisului, si al rectului, precum si in interiorul vaginului. Barbatilor le pot aparea basici in zona inghinala, pe penis si pe scrot. Pot aparea secretii , iar urinarea poate deveni dureroasa.
Primul atac al herpesului genital se produce de regula in primele 20 de zile de la expunere, dar simptomele pot fi extrem de usoare si pot trece neobservate.
Desi boala este grava, herpesul nu pune de regula in pericol viata. Cei care au virusul trebuie sa isi modifice stilul de viata pentru a se proteja pe ei insisi, dar si pe partenerii lor.
Si sa nu uitam de consumul de Produse Naturale Calivita cu efect terapeutic.
Evining Primrose Oil 3/zi
Rhodiolin 3/zi
Organic Noni 3 linguri de plastic/zi