Produse CaliVita recomandate in Hepatita
Ocean 21 – 3 linguri de plastic/zi
Arginine Plus 3 /zi
Zen Thonic 3 linguri de plastic/zi
Culevit 6/zi
Ficatul este una din uzinele energetice ale corpului. El contribuie la procesarea substantelor nutritive si la metabolizarea medicamentelor, dar si eliminarea deseurilor toxice din organism.
Hepatita este denumita generic ca o afectiune inflamatoare de natura virotica , microbiana sau toxica a ficatului care consta in distrugerea celulelor hepatice.
Ficatul mai este numit si „laboratorul” corpului uman avand o putere de regenerare fantastica, înlocuind celulele bolnave cu altele noi, cu conditia sa fie lasat sa se regenereze.
Complicatiile ficatului pe termen lung apar atunci când regenerarea sa este incompleta sau este impiedicata de alti factori perturbatori precum, virusurile, medicamentele, alcoolul.
Hepatita este provocata de virusul hepatic care ajunge in organism prin sange sau accidental si apare spontan sub forma de epidemii sau chiar pandemii.
Se gasesc mai multe tipuri de hepatita infunctie de virusul care o declanseaza, astfel poate fi: hepatita de tip A – provocata de virusul hepatic A, hepatita de tip B- virusul hepatic B, hepatita de tip C – virusul hepatic C, hepatita de tip D – virusul hepatic D, hepatita de tip E – virusul hepatic E, hepatita de tip G – virusul hepatic G. Dar cele mai raspandite tipuri de hepatite sunt cele de tip A, B si C.
Unii virusi ai hepatitei pot suferi mutatii, ceea ce inseamna ca se pot modifica in timp. De aceea, corpul are uneori dificultati in a-i combate. In unele cazuri, hepatita B sau C poate distruge ficatul. In astfel de cazuri, pacientul are nevoie de un transplant de ficat pentru a putea supravietui , iar organul nu este intotdeauna disponibil. Alteori, transplantul nu este acceptat de organism.
Clasificare
Hepatite acute – sunt cele care se dezvolta in mai putin de trei luni.
Hepatite virale
- hepatita virala A – hepatita epidemica
- hepatita virala B
- hepatita virala C
Hepatite cronice – sunt cele care se dezvolta pe o durata mai mare de 6 luni
- hepatita cronica cu virus B
- hepatita cronica cu virus C
Hepatite toxice si medicamentoase
- hepatita toxica
- hepatita alcoolica
- hepatita autoimuna
Indiferent de factorul care declanseaza hepatita, persoana infestata trece prin diferite simptome nespecifice precum: febra usoara, lipsa poftei de mancare, greturi, voma, oboseli, nervozitate, dureri abdominale, urina are o culoare inchisa, scaune de culoare deschise si chiar icter, iar in final duce le ciroza sau cancer la ficat.
- Hepatita A – este o boala infectioasa ce se poate raspandi cu usurinta prin intermediul alimentelor contaminate, prin contactul interpersonal, prin apa si chiar prin fructele de mare crude. Virusul hepatic A are o perioada de incubatie intre 15-45 de zile si are simptome nespecifice ca: oboseala, stare de slabiciune, lipsa apetitului alimentar, greata, voma, dureri abdominale, stari febrile usoare, dureri de cap, eruptii cutanate, diaree, iar dupa 10-14 zile de la debutul bolii se poate instala icterul. Cel care a fost infectat cu virusul hepatic A isi dezvolta imunitatea dupa ce s-a vindecat si nu se mai poate infecta cu virusul hepatic A pentru toata viata.
- Hepatita B – se raspandeste prin contactul cu sangele, motiv pentru care mai este cunoscuta si sub numele de hepatita serului. Este contractata in urma actelor sexuale si prin transfuziile de sange. Se mai poate transmite prin folosirea obiectelor de igiena personala la comun, precum foarfecele de manichiura, briciuri, dar se poate transmite prin laptele matern. Virusul hepatic B are ca perioada de incubatie 45-160 de zile, iar simptomul apare la 30-180 de zile de la infestare, dar conform datelor de specialitate jumatate din persoanele infestate nu vor prezenta nici un semn de infectie. Persoanele bolnave cu hepatita B pot resimti simptome precum „gripa”, greata, anorexie, oboseala accentuata, durere in zona ficatului, icter, pe perioada de 1-3 luni, fiind contagioasa pentru cei din jur. Daca organismul se refece si elimina infectia cu virusul B, se instaleaza imunitatea, iar persoana este protejata pentru timp indelungat sau chiar pentru toata viata. Hepatita B are doua forme: acuta – se manifesta se manifesta clinic de la 21 de zile pana la 6 luni; cronica – infectia dureaza mai mult de 6 luni.
- Hepatita C – este cea mai grava forma de hepatita. Este de patru ori mai raspandita decat SIDA si de 20 de ori mai usor de contractat. Aproximativ 85% din infectii conduc la imbolnavirea cronica a ficatului. Oamenii care sufera de hepatita C au foarte mult fier in ficat, motiv pentru care acest organ este grav afectat. Cea mai comuna forma de transmisie a hepatitei C este transfuzia de sange, dar boala poate fi transmisa inclusiv pri consumul intravenos de droguri, prin contactul sexual si de la mama la copil in timpul nasterii. Sunt cunoscute pana in prezent 6 tipuri de genotipuri ale virusului hepatic C, dar cel mai frecvent este cel de tip 1. Virusul hepatic C poate cauza atat forma acuta cat si cea cronica a hepatitei C, iar spre deosebire de virusul B, virusul C produce forma cronica intr-un procent mult mai mare . Forma acuta a hepatitei C se refera la primele 6 luni de la infectarea cu VHC, iar o treime dintre persoanele afectate au simptome nespecifice precum: durere abdominala, icter si simptome pseudo-gripale, oboseala, aceste simptome nu duc la diagnosticarea corecta a hepatitei C. Persoanele cu VHC pe o perioada mai lunga de 6 luni implica o afectiune hepatita cronica si boala poate fi descoperita accidental. Conform statisticelor 80% din cei infestati cu un virus hepatic C vor dezvolta hepatita cronica, iar daca afectiunea ramane netratata, o trime din acestia vor face ciroza hepatica in mai putin de 20 de ani de la infectare, o alta treime vor progresa catre ciroza in aproximativ 30 de ani de la infectare cu virusul C, si la o alta treime progresia catre ciroza va fi atat de lenta incat este putin probabil sa fie afectati pe timpul vietii de aceasta boala.
- Hepatita D – este infectia acuta sau cronica a ficatului avand drept cauza infectia cu virusul de tip RNA ce poate aparea simultan cu infectia virusului B, fiind o forma mult mai agresiva decat celelalte forme de hepatita. Acest virus hepatc D nu este capabil sa provoace singur o infectie si are nevoie de o acoperire si protectie a virusului hepatic B, si are o perioada de incubare de 3-7 saptamani. Virusul hepatic D se transmite prin sange infectat, sex neprotejat si foarte des prin alaptare.
- Hepatita E – este rara in Occident, dar mult mai comuna in alte parti ale lumii. Se raspandeste de regula prin contaminarea cu fecale si este periculoasa pentru femeile insarcinate, dar altfel nu duce la o hepatita cronica. Virusul hepatic E are o perioada de incubatie intre 15-60 de zile, nu conicizeaza niciodata, dar sunt cazuri care au dus la insuficienta hepatica – 1-2% din cazuri si poate cauza moarte. Simptome : pseudo-gripale, oboseala, durere abdominala, greata, varsaturi, icter, urina inchisa la culoare.
- Hepatita alcoolica – apare in urma expunerii la anumite toxine, a consumului de alcool sau de droguri, inclusiv prin folosirea excesiva a medicamentelor fara prescriptie medicala cum ar fi acetaminofenul sau ibuprofenul. Simptome: hepatomegalie, febra, icter, apetit alimentar scazut, ascita, leucocitoza. La persoanele cu afectiune severa a ficatului mortalitatea depaseste 50%.
Pentru un ficat sanatos schimbati-va modul de viata, renuntati la anumite vicii precum alcool, tutun, cafea in exces, alimente de tip fast-food, etc, alimentati-va conform grupei de sange si nu uitati de Produsele Naturale CaliVita cu efect terapeutic fara efecte secundare.
Ocean 21 – 3 linguri de plastic/zi
Arginine Plus 3 /zi
Zen Thonic 3 linguri de plastic/zi
Culevit 6/zi