Produse CaliVita recomandate in Fibrom uterin
Rhodiolin 3/zi
Shark Aid 6/zi
Organic Noni 3 linguri de plastic/zi
Vital Woman 3/zi
Evining Primrose Oil
Fibromul uterin este cea mai comuna tumoare benigna (necanceroasa) din uterul feminin. El apare in tesutul muscular, al uterului, dupa care creste in cavitatea uterina, in peretele uterului sau la suprafata acestuia, catre cavitatea abdominala. Desi aceste tumori sunt numite fibroame, termenul lasa loc pentru interpretari gresite, intrucat tesutul de care vorbim este muscular nu fibros. Tumoarea poate fi singulara sau sub forma de cluster.
Fibroamele uterine pot cauza o hemoragie menstruala excesiva, dureri pelvine si urinari frecvente. Apar la 25% dintre femei si reprezinta principala cauza a histeroctomiilor (eliminarea completa a uterului). Dintre toate femeile cu varsta mai mare de 35 de ani, una din cinci are fibrom uterin. Medicamentele, suplimentele alimentare si procedurile chirurgicale mai moderne si mai putin invazive pot tine sub control cresterea fibroamelor.
Simptomele variaza in functie de localizarea fibromului, marime, numar de fibroame.
- Durere la contact sexual.
- Durere pelvina la frig sau la ciclu.
- Durere de spate.
- Marirea abdomenului.
- Urinari frecvente.
- Balonare, constipatie.
- In timpul ciclului sangerari abundente si chiar cu chiaguri.
- Sangerari in afara ciclului, ciclu prelungit, anemii.
Fibromul uterin este de doua feluri in functie de localizare.
- Fibromul submucos – se dezvolta in cavitatea interioara a uterului, el fiind responsabil de ciclul menstrual dificil, sangerarile abundente, si sunt o problema pentru femeile care isi doresc copii.
- Fibromul subseros – ele se dezvolta la exteriorul uterului si pot apasa pe vezica urinara si astfel pot aparea urinarile frecvente. Când se dezvolta in spatele uterului pot aparea dureri de spate deoarece apasa pe coloana, sau pot apasa pe rect cauzand constipatia.
Cauzele aparitiei fibromului nu sunt pe deplin cunoscute, dar pot fi urmatorii factori:
- Hormonii – estrogen si progesteron stimuleaza dezvoltarea mucoasei uterine in timpul ciclului si pot face sa apara aceste fibroame.
- Modificarile genetice – fibroamele pot avea modificari genetice si difera de cele normale ale uterului.
- Alte substante chimice – substantele care ajuta organismul sa mentina tesuturi (factorii de crestere), pot afecta cresterea fibromului.
Fibroamele uterine, rar pot necesita tratament de urgenta, doar când apar sangerari abundente sau când apar dureri bruste.
Produsele CaliVita recomandate in prevenirea formarii de fibroame, dar si in tratarea lor.
Rhodiolin 3/zi
Shark Aid 6/zi
Organic Noni 3 linguri de plastic/zi
Vital Woman 3/zi
Evining Primrose Oil