Produse CaliVita recomandate in Discopatie
Calcium Magnezium Plus 3/zi
Shark Aid 3/zi
Joint Protex 3/zi
Super Soya Lecithin 3/zi
Whaite Willow 3-6 /zi
Bioharmonex
Discopatia este un termen cu un caracter general folosit pentru a defini boala discurilor intervertebrale, dar in mod corect acest termen ar trebui folosit cu sensul de discopatie degenerativa, ceea ce presupune alterarea structurala a discului intervertebral.
In ziua de astazi statistica medicala ne arata ca durerea de spate altereaza viata unui numar din ce in ce mai mare din populatia activa, si ce este mai trist ca numarul persoanelor tinere este in continua crestere datorita sedentarismului, munca de birou, pozitia incorecta de a sta pe scaun etc.
Din punct de vedere anatomic omul este o „masinarie” perfecta, avand coloana vertebrala alcatuita dintr-o succesiune perfect functionala din punct de vedere biomecanic, de vertebre si discuri intervertebrale – formate din tesutul conjuctiv, mai exact dintr-un cartilaj care are un rol foarte important, acela de a permite miscarea si de a amortiza socurile mecanice.
Socurile mecanice sunt si factorii responsabili de aparitia discopatiei vertebrale, iar printre acesti factori putem enumera cativa:
- Caderea in picioare de la inaltime, sariturile.
- Ridicarea si purtarea unor greutati
- Practicarea unor sporturi intr-o forma necorespunzatoare.
- Socurile sau loviturile.
- Pozitii neergonomice precum statul pe scaun la birou in fata calculatorului.
- Ortostacismul prelungit (statul in picioare timp indelungat)
Toate cele mentionate mai sus, sunt factori care favorizeaza degradarea brusca sau progresiva a discului intervertebral.
Dereglarea discului intervertebral consta in fragmentarea si/sau migrarea discului sau a unui fragment rupt al acestuia spre ligamentele sau legaturile care mentin in mod normal discurile si vertebrele la locul lor, iar in functie de gravitatea deplasarii sau migrarii se poate ajunge la hernie de disc.
Aceasta este etapa dezvoltarii discopatiei vertebrale.
Discopatia vertebrala are diferite cauze care duc la aparitia sa si in continuare enumeram cateva:
- Deconditionarea la efort a musculaturii spatelui ceea ce duce la instabilitate musculoligamentara, care favorizeaza deplasarea discului cu revenire la loc, astfel se defineste criza lombago acut.
- Hernia de disc – inseamna deplasarea discurilor intervertebrale , de la locul lor in afara vertebrelor fara revenire, si are ca simptome durerea de spate radiind pe picior in jos, asemanatoare lombosciaticii in momentul in care apare hernia, sau când discurile se deplaseaza si preseaza pe tesuturile din jur, in mod deosebit pe terminatiile nervoase, care fac legatura intre maduva spinarii si membrele inferioare.
- Criza de lombosciatica – este intotdeauna insotita de durere de spate care se lasa pe picior cu amorteli si furnicaturi in degete.
- Degradarea structurii discurilor progresiva in timp – duce la scaderea distantei intervertebrale, astfel duce la formarea osteofitelor sau ciocurilor pe marginile sau pe conturul vertebrelor. Aceasta este faza de spondilodiscartroza vertebrala in care durerile sunt intense ducând la crize dureroase.
Discopatia lombara este dereglarea discului intervetebral de la nivelul coloanei vartebrale lombare.
Coloana vertebrala este formata din vertebre ca niste seibi mai groase, asezate unele deasupra alteia, iar intre vertebre se afla discurile intervertebrale care sunt formate din cartilajii.
Coloana vertebrala are ca parti componente :
- coloana vertebrala cervicala – la ceafa
- coloana vertebrala dorsala sau toracala care se intinde de la ceafa pana la coaste in zona plamanilor.
- coloana vertebrala lombara – care se intinde de la coaste pana la bazin
- coloana vertebrala sacrata
- coloana vertebrala coccigiana
Gaurile vertebrelor care sunt asezate una deasupra alteia formeaza canalul vertebral prin care trece maduva spinarii.
Maduva spinarii este formata din fibre nervoase care pleaca din creier si transmit comenzi acestuia in intregul corp. Fibrele ies din coloana vertebrala prin spatiile dintre vertebre (acolo se gasesc discurile intervertebrale).
Discurile intervertebrale sunt foarte importante deoarece daca acestea nu sunt integre, se produce un fenomen grav, vertebrele se apropie una de alta jenând nervul care iese dinte ele.
Uzarea discurilor intervertebrale de la nivelul coloanei vertebrale lombare se defineste ca discopatie lombara. Daca discul intervertebral dintre vertebre se uzeaza foarte mult si se rupe se produce hernia de disc.
Discopatia lombara da dureri de spate , care se pot transmite si lasa pe picior chiar si in partea abdominala.
Durerea este mai profunda la miscarile coloanei vertebrale, in pozitia de sezut pe fotoliu, stat in picioare, zdruncinaturi, sau la stranut si tuse.
Tratamentul discopatiei poate include antiinflamatoare, decontractante musculare , calmante impotriva durerii, sedative usoare, sau chiar infiltratii.
Nu uitati ca aceste recomandari sunt destul de periculoase, efectele lor sunt cu consecinte grave in timp, de aceea va oferim alternativa neinvaziva, fara efecte secundare, Produsele CaliVita cu efect terapeutic obtinute in conditii farmaceutice.
Calcium Magnezium Plus 3/zi
Shark Aid 3/zi
Joint Protex 3/zi
Super Soya Lecithin 3/zi
Whaite Willow 3-6 /zi
Bioharmonex