Produse CaliVita recomandate in Diaree
Pure Inuline 3 doze/zi
Nopalin 6/zi
Acidophilus 3/zi
AC-Zymes 3/zi
Dupa ce intestinul subtire decide ce sa pastreze si ce nu, el deverseaza resturile in cec, un rezervor de la capatul superior al intestinului gros care retine si fluidele. Un amestec lichid rezultat din ceea ce ati mancat, trce din cec in colon, a carui functie este sa absoarba lichidul. Dupa ce este ansorbit lichidul, mai ramane partea solida a deseurilor sau materiile fecale. Pe masura ce materiile fecale sunt mai tari, ele coboara spre rect, care se afla la baza sistemului digestiv. Atunci când bacteriile dintr-un hot-dog facut nu tocmai in conditii igienice, ajung in organism se produce diareea.
De obicei, diareea este cauzata de o infectie care elibereaza o toxina ce paralizeaza peretii intestinului subtire si lasa apa sa se scurga oriunde vrea ea. Din aceasta cauza va simtiti ca un pistol cu apa atunci când stati pe toaleta.
Diareea este o boala care nu a iertat pe nimeni, de la bebelusi la persoanele nascute ,,mai devreme” si are drept cauze infectiile si toxiinfectiile alimentare, dar poate aparea pe fond emotional (stres), alimente sau boli intestinale precum colita, cancer de colon rectal.
Diareea presupune scaune dese de cel putin trei ori pe zi de consistenta moale sau apoasa si nu dureaza mai mult de 24-48 ore, aceasta se numeste diaree acuta fiind o afectiune des intalnita.
Daca dureaza mai mult de patru saptamani deja vorbim despre diaree cronica si este simptomul unei afectiuni grave de sanatate.
Cauzele diareei acute pot fi:
- Infectiile bacteriene cu Salmonella, Escherichia coli (E.coli)
- Infectiile virale – virusul hepatitei sau rotavirusul in special la copii
- Gastroenterita – se datoreaza inflamarii mucoasei stomacului, intestinului subtire si a intestinului gros.
Cauzele diareei cronice – pot fi multe cauze, dar frecvent are legatura cu disfunctiile intestinale dintre care amintim:
- Parazitii Giardia – acestia patrund in organism prin intermediul alimentelor, se pot instala in sistemul digestiv
- Sindromul colonului iritabil – ca simptom poate fi alternanta intre diaree si constipatie, balonari frecvente, durere abdominala, care cedeaza dupa defecatie, sau senzatia de eliminare partiala a materiei fecale.
- Boli intestinale inflamatorii – colita ulcerativa, boala Crohn
- Intoleranta si sensibilitate alimentara – lactoza, fructoza, sorbitolul
- Reactii la medicamente – antibiotice, medicamente antiacide care contin magneziu, antihipertensive
- Chimioterapie, radioterapie – utilizate in tratamentul cancerului
Persoanele care merg in vacante, calatorii pot fi afectati de asa zisa diareea calatorului – cauza principala fiind alimentele si apa contaminata de bacterii, virusi, paraziti. Diareea calatorului debuteaza cu scaune dese 4-5 pe zi avand ca simptome principale, ameteala, greata, varsaturi, durere abdominala, febra, somnolenta, balonari, si de cele mai multe ori se vindeca dupa una doua zile, fara un tratament specific si nu pune in pericol viata persoanei.
Cauza principala a diareei calatorului este de natura infectioasa , precum bacteriile in proportie de 80% dintre cazuri, si pentru a le preveni cei care calatoresc trebuie sa-si ia cateva masuri de profilaxie precum:
- Evitarea servirii mesei la vanzatorii ambulanti
- Evitarea preparatelor slab gatite termic precum: pestele, fructele de mare.
- Evitati consumul de fructe daca nu sunt in coaja lor.
- Nu consumati lapte nepasteurizat.
- Nu consumati mâncarea care nu va este sevita calda.
- Nu beti apa neinbuteliata
- Evitati cuburile de gheata in bauturile racoritoare si apa
Stiu ca ce am sa afirm acum poate sa va surprinda, diareea uneori poate fi utila , deoarece una dintre cele mai eficiente metode de aparare ale organismului este eliminarea toxinelor din organism, care au dus la inflamarea mucoasei gastrice si intestinale. In acest mod diareea are rol de curatare si nu este bine sa recurgem imediat la medicamente.
Ce trebuie sa facem când avem diaree:
- Sa bem multe lichide – organismul are nevoie de hidratare si putem prepara singuri bauturi rehidratante pentru a ne suplimenta deficitul de glucoza si saruri minerale. Intr-un litru de apa fiarta si racita dizolvam o lingurita de sare marina si opt lingurite de miere, din care bem 125 ml la fiecare 15 minute. Acest preparat a salvat milioane de oameni din 1974 pana in prezent. Nu se recomanda bauturile carbogazoase sau apa minerala datorita continutului de bioxid de carbon.
- Sa se consume zeama supei de pui cu orez. Aceasta combinatie protejeaza celulele mucoasei intestinale si ofera glucidele necesare pentru a face fata acestei probleme.
- Sa evitam unele alimente ca: painea, si produsele de panificatie, toate fainoasele, cereale, merele, prunele, perele, cartofii, fasolea, varza, lactatele.
- Consumati alimente usor digerabile – dupa ce s-a oprit diareea, se pot manca banane, orezul, carnea fiarta de pui, piureul de cartofi, sucul de mere.
- Evitati consumul de fibre care pot irita din nou intestinele.
Printre cele mai indicate remedii va sfatuim sa consumati Produsele CaliVita pe baza de probiotice si sa nu uitati ca si un tratament impotriva parazitilor cu produsul specific CliVita , ParaProtex va este de mare ajutor.
Pure Inuline 3 doze/zi
Nopalin 6/zi
Acidophilus 3/zi
AC-Zymes 3/zi