Produse CaliVita recomandate in Cataracta
Lutein Plus 2/zi
Beta Caroten 3/zi
Zen Thonic 3 linguri de plastic/zi
Se spune ca ochii sunt ferestrele sufletului, si multe lucruri pot face ca ferestrele sa nu mai fie eficiente. Ele se pot sparge, se pot aburi, pot fi vopsite sau pot fi parte care pierde in coliziunea cu o minge. Si in cazul ochilor dumneavoastra multe lucruri va pot afecta vederea. Unele ii vor incetosa, iar altele ii pot afecta mult mai grav. Oricare ar fi cauza cel mai adesea ne gândim la efectul permanent al afectiunilor oculare – orbirea.
Cataracta este o boala de ochi, frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin opacizarea cristalinului si care duce la orbirea totala sau partiala. Cataracta poate fi congenitala sau dobandita.
Conform statisticelor persoanele de peste 65 de ani in proportie de 70% sufera de cataracta, dar sunt si cazuri când aceasta afectiune o putem intalni si la persoane relativ tinere.
Riscul major de aparitie al cataractei corticale se mareste semnificativ odata cu expunerea excesiva la razele UV, iar aceasta afectiune netratata corespunzator, sau ,,tratata” cu indiferenta poate produce complicatii grave, ajungând sa afecteze ambii ochi fara sa aiba dureri.
Tipuri de cataracta
- Cataracta nucleara – este cel mai des intalnit tip de cataracta, apare vrând nevrând odata cu varsta inaintata, si afecteaza atat femeile cat si barbatii, In cele mai multe cazuri in acest tip de cataracta sunt afectati ambii ochi, numai ca unul este mai putin lezat fata de celalat, si s-a format pe parcursul trecerii anilor fara ca bolnavul sa-si dea seama. O caracteristica importanta a acestui tip de cataracta este ca vederea la apropiere se inbunatateste, iar cea la distanta se ingreuneaza deoarece a fost afectata capacitatea ochiului de a focaliza.
- Cataracta de tip cortical – se dezvolta la nivelul marginii cristalinului sau pe cortex. Cataracta de tip cortical este asociata frecvent cu diabetul si intalnita mai des la tineri. Acest tip de cataracta are ca factor declansator expunerea necontrolata la razele UV si are ca prim simptom vederea in ceata si probleme de perceptie in adancime. Se recomanda purtarea ochelarilor de soare cu filtru UV ori de cate ori iesi la plimbare.
- Cataracta de tip capsula – denumirea a fost facuta dupa localizarea sa, in spatele sacului capsulei. Acest tip de cataracta este strans legata de diabet, de traumatismele din zona ochilor, iradierea la nivelul fetei cu tratamente cu corticosteroizi efectuate pe perioada lunga de timp. Aceasta boala apare la persoanele cu miopie severa si se dezvolta intr-un ritm accelerat dintre toate cele trei tipuri principale de cataracta.
,,Bucuria de scurta durata” este momentul aparitiei bolii, când persoanele afectate cred ca li s-a inbunatatit vederea si renunta la purtatul ochelarilor.
Sa nu uitam sa amintim de cataracta juvenila – intalnita la persoanele cu varste fragede, si de cataracta congenitala – inascuta. Aceste doua tipuri de cataracta sunt foarte rare, afecteaza ambii ochi cu mentiunea ca unul este mai putin afectat decat celalat.
De cele mai multe ori afectiunea se datoreaza anumitor tulburari vizuale si are ca simptome specifice urmatoarele:
- vedere greoaie, neclara, incetosata
- intoleranta la lumina-fotofobie
- disconfort vizual in trafic datorat luminii farurilor
- necesitatea schimbarii frecvente a lentilelor la ochelari
- tulburari vizuale
- greutate in desfasurarea activitatilor zilnice
Cauzele aparitiei cataractei pot fi diferite:
- traumatism in zona ochiului
- alimentare deficitara a tesutului ochiului
- varsta
- factori genetici
- radiatii
- diabet
- glaucom sau alte afectiuni ale ochilor
- lucrul in mediul toxic
Pentru a avea o viziune clara, obiectiva si o perspectiva asupra vietii va recomandam Produsele CaliVita obtinute in conditii farmaceutice.