Produse CaliVita recomandate in Cancerul de col uterin
Organic Noni 3 linguri de plastic/zi
Culevit 6-9/zi
Shark Aid 6/zi
Low Deuterium 30 picaturi/zi
Super Coenzima Q10 – 3X3/zi
Detox Patch
Bioharmonex
Apa alcalina Aquarion
Pentru femeie, una dintre cele mai importante structuri interne la care trebuie sa ne gândim este colul uterin, partea inferioara a uterului, care se deschide spre vagin. Colul uterin joaca un rol important in timpul sarcinii. El se intinde pentru a tine fatul in uter, apoi se scurteaza si se dilata in timpul travaliului si al nasterii. Cancerul de col uterin, care apare din cauza unor celule anormale in zona, este probabil cel mai simplu de detectat si prevenit. O cauza dovedita sunt bolile cu transmitere sexuala, cel mai important este virusul uman Papiloma, care duce la aparitia condiloamelor acuminate (veruci genitale).
Pentru ca rareori apar semne externe ale acestei boli, chiar daca unele femei pot simti o usoara iritatie, o senzatie de arsura si mancarime, este una dintre bolile care poate ataca organele sexuale ale femeii. Virusul uman Papiloma si cancerul de col uterin pot fi detectate foarte usor cu ajutorul unui test Papanicolaou. (Testele Papanicolaou si examenele genitale trebuie sa se faca in mod regulat dupa ce o femeie devine activa din puncte de vedere sexual. Acestea trebuie facute o data pe an, pentru femeile cara nu au semne de infectare cu virusul uman Papiloma si la fiecare sase luni pentru cele care au fost tratate de asa ceva.) Chiar daca unele infectari cu virusul uman Papiloma pot aparea fara vreun motiv, mai mult de 50% dintre femei au sanse sa cotracteze acest virus la primul contact sexual.
Romania ocupa primul loc in Europa, atat la incidenta cancerului de col uterin cat si la mortalitatea cauzata de aceasta afectiune.
Cancerul de col uterin se datoreaza aparitiei la nivelul cervixului a unor celule atipice care se multiplica necontrolat.
Cancerul de col uterin poate fi de doua tipuri:
- cancer cu celule spumoase (epidermoid)
- adenocarcinom cervical
Simptome
- modificari semnificative ale ciclului menstrual
- sangerare vaginala
- durere in timpul actului sexual
- sangerari in timpul actului sexual
- secretie vaginala anormala si uneori cu firisoare de sange
- durere pelvina la nivelul membrelor inferioare sau durere lombara
- anemie
- scadere in greutate
- fistula vaginala- (comunicare anormala intre vagin si rect, respectiv vezica urinara, fecalele si urina se elimina prin vagin)
Factori de risc
- Sistem imunitar slab – datorita virusului HIV
- Herpesul genital HSV2
- Anticonceptionalele orale
- Schimbarea partenerilor sexuali
- Igiena intima precara (la ambele sexe)
- Fumatul
- Sarcini multiple
- Infectia cu HIV
- Infectia cu Chlamydia
- Factori genetici ereditari
- Viata sexuala inceputa devreme
- Boli cu transmitere sexuala – sifilis, gonoree
- Obezitatea
Pe langa testele ginecologice normale pe care fiecare doamna sau domnisoara trebuie sa le faca, va recomandam Produsele CaliVita cu efect terapeutic